Mesaje in categoria 'email marketing'

Despre pr, razboi si concurenta

Ieri am citit intr-un comunicat de presa:

„Nici un alt furnizor de solutii de email marketing cu exceptia White Image nu a putut demonstra ca are know-how-ul necesar sa administreze volumul de emailuri administrat de netBridge. Experienta White Image de administrare a unor newslettere complexe catre baze de date mari si tehnologia customizabila au reprezentat atuul care i-a recomandat pentru a porni aceasta colaborare” declara Orlando Nicoara –Director General netBridge.

Guess what? Kinecto nu a fost intrebata de nimeni nimic, cu atat mai putin a putut demonstrat ca are sau nu know-how. Si nu, in piata nu sunt sute de furnizori.

Niciodata nu am inteles filozofia de business tip razboi, cu sa otravim fantanile si sa parjolim granele. Cred foarte mult ca singurul mod in care o piata poate sa creasca este daca toti jucatorii se focuseaza pe asta, nu pe a-si da in cap intre ei. Asta am facut din ziua 1 in toate business-urile incepute.

Povestea e simpla. La aproape un an dupa ce am inceput Kinecto, Andrei Georgescu, care mi-a fost coleg de facultate, a inceput White Image, sprijinit printre altii de un prieten comun, tot coleg cu noi (care a fost si printre primii colaboratori la Kinecto in zilele de inceput, la un moment dat chiar in paralel cu lucrul cu Andrei). Din ziua 1 si pana Andrei acum spune ca este primul. Strategia lui de lansare a fost sa se duca la clientii Kinecto, in loc sa alerge dupa altii noi si sa ajute asa la cresterea pietei.

Si ca o exemplificare a efectelor razboiului: parerea mea este ca piata de online advertising nu a crescut mai repede la inceputul anilor 2000 din cauza focusarii energiei pe a-i scoate pe ceilalti jucatori din cursa. Un razboi cu Orlando si Val in prim plan, cu certuri prin conferinte si la clienti, cu razboi de preturi, intr-o piata de 100.000 de euro in care toti erau pe pierderi. In primele trei luni din 2006 piata a fost de 2 milioane.

Orlando s-a schimbat de vreo 2-3 ani insa. Nu el a scris citatul de mai sus, si probabil a trecut peste el in fuga. Citatul de ieri a fost doar o gaselnita scoasa de un piarist.

Si for the record – nu, nu cred ca eram mai potriviti. Noi, la Kinecto, suntem foarte buni in zona corporate, si ne focusam pe strategie, nu pe tehnologie, pe crestere de business-uri, nu de trafic. Probabil Orlando a luat decizia potrivita.

Imi place ce spune Jason Calacanis despre concurenti – in general si in postul acesta recent, vedeti undeva in partea a doua sub titlul On killing DIGG ad the Jason vs. Kevin silliness.

14 comments June 20th, 2006


Biomania.ro - cea mai mare gama de produse bio

My one-line blog on twitter

  Despre mine si despre blog

  Aboneaza-te

  In loc de blogroll

  Ultimele poze de pe Flickr

  www.flickr.com
  raduionescu's photos More of raduionescu's photos

  Cele mai recente mesaje  Calendar

  September 2018
  M T W T F S S
  « Jun    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930

  Mesaje dupa luna

  Mesaje dupa categorie