Scurt travel tip

Travela a initiat un concurs dedicat bloggerilor – oricine poate participa – ideea fiind simpla: sa scrii un sfat de turism (preferabil legat de calatorii in afara tarii), un juriu urmand sa aleaga cel mai bun sfat ce va fi premiat cu o excursie la mare.

So – daca tot suntem aici – am si eu un sfat scurt:

 • intotdeauna, dar mai ales in tarile non-euro, foloseste cardul pentru cat mai multe plati si pentru a scoate cash de la bancomat
  • cursul de schimb Ron – moneda respectiva este intotdeauna mai bun decat daca ai cumpara in Romania la ghiseu
  • daca este o tara non-euro este o greseala si mai mare pe care o fac multi – cumpara euro in Romania pe care ii schimba in moneda respectiva odata ajunsi la destinatie. Practic asa pierzi de doua ori la curs
  • evident – e important sa te interesezi si de comisioanele aferente cardului tau – cele mai uzuale sunt 0% pt plati si 1% pt extrageri numerar.

Detalii despre concurs si premii pe blogul Travela – acolo se vor centraliza de altfel si sfaturile (btw – e un blog de reviewuri de hoteluri pe bune).

12 thoughts on “Scurt travel tip

 1. Ciudat. Pot să număr pe degetele de la o mână locurile care mi-au acceptat cardul. Nu mi l-au acceptat nici în Olanda chiar dacă e ING. Cred că doar în Praga şi într-un mic magazin de vinuri din Paris a fost totul ok. În rest a trebuit să arăt paşaportul. Ceea ce e cam frustrant.

 2. @fifteen plata cu cardul implica niste comisioane pentru comercianti, iar in Olanda prefera sa foloseasca debit-card-uri (maestro, visa electron) sau niste card-uri locale Chip Knip (un fel de portofel electronic) unde comisioanele sunt foarte mici. O sa ai probleme la magazinele mici, in supermarket-uri, dar la restaurant, hotel sau orice magazin mai mare nu exista sa nu-ti accepte cardul.

 3. Radu, e foarte valabil sfatul tau mai putin in tari precum Cuba. Sunt 5 bancomate in Havana si de cele mai multe ori si astea sunt out-of-service :)

  In plus, e posibil sa nu accepte cardul tau in functie de banca emitenta.

 4. Pingback: castiga acum un concurs online « imi place sau nu-mi place…

 5. pentru plata cu cardul 100% de acord insa pentru scos cash ( non euro) de la bancomat nu cred ca iesi mai avantajos, mai ales daca scoti sume mici, sunt 2 comisioane de platit

 6. As vrea sa va intreb daca merg in praga pot sa folosesc cardul de cumparaturi si sa am si euro la mine? Va multumesc mult.

 7. Cel mai original si frumos cadou pentru copilul dumneavoastra!!!

  Doriti sa oferiti un dar deosebit copilului dvs. cu ocazia zilei sale sau chiar fara vreo ocazie? Oferiti-i posibilitatea de a deveni personaj intr-o carte deosebita. 20 de copii vor putea sa apara in volumele ll – Vll de povesti versificate din ciclul “Narcisa si extraterestrii” insotind-o pe Narcisa in uimitoatele calatorii pe alte planete unde, cu umor, inteligenta si o gramada de boacane, vor rezolva problemele ce care se confrunta locuitorii lor.
  Detalii:
  Persoanele interesate vor contacta autorul la nr. de telefon: 0768569445 (Florian Abel) urmand a li se expedia prin e-mail prima carte din ciclul “Narcisa si extraterestrii” pentru a o lectura si evalua nivelul artistic al scrierii;
  Daca hotararea e definitiva, urmeaza intalnirea cu autorul si cu realizatorul graficii (intrucat personajele apar si in desenele ce insotesc textul, cu trasaturile chipurilor realizate la un inalt nivel artistic) si stabilirea celorlalte detalii:
  –numele folosit in text (nume intreg, diminutiv familial – colegial sau ambele, etc.)
  –animal de companie preferat care o (il) insoteste pe parcursul actiunii;
  –trasaturile de caracter si intamplari caracteristice care pot fi incluse in text.
  –pozitia personajului — pretul difera in functie de aportul personajului la actiune (procentual) si anume:
  1 –personaj secundar – apare in aprox. 25% din text si desene
  2 –personaj mediu –apare in aprox. 50% din text si desene
  3—personaj plin—apare in aprox. 80—90% din text si desene, avand o pondere aprox. echivalenta cu a personajului principal.

  Dupa editare, clientii vor primi gratuit un nr. de 25 exemplare, cei care doresc mai multe vor anunta anterior.
  O alegere deosebita, cu un impact benefic nepretuit asupra psihicului si tonusului copilului dumneavoastra!

Comments are closed.